Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Burguet

Petit poble del Municipi de Senterada a 1078 m d'altitud. Aturonat a la dreta del Flamicell, a migdia de la roca de la Font i a 1’2 quilòmetres al sud-oest en línia recta del cap de municipi, per bé que la pista per accedir-hi s’estén uns cinc quilòmetres.

La seva església, petita i amb campanaret d’espadanya, és dedicada a santa Coloma. Llegada el 1231 pel cavaller Guillem de Castellvell al monestir proper de Santa Maria de Gerri, el lloc havia estat també, d’una banda, dels barons de Bellera i de Sant Vicenç i, de l’altra, dels comtes d’Erill. Durant la divuitena i dinovena centúria havia format municipi amb Cérvoles.

El 2005 hi constaven només 2 habitants i, el 2012, igual nombre.   

font: Laureà Pagarolas i Sabaté

Patrimoni

Església de Santa Coloma

Església petita d'una sola nau, aïllada, amb accés i façana principal a llevant, és de planta rectangular. La porta és senzilla, amb llinda de maçoneria i petit rosetó per a il·luminació de l'interior. Un campanar de cadireta amb dos arcs i campanes remata el conjunt. La coberta té un ràfec de lloses i és a dues vessants. 

La quadra de Burguet devia haver format part, cap al 1718, de la Baronia de Bellera, sota el domini dels barons de Sant Vicenç.

Font: http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=25127

Santa Coloma de Burguet